January 10 2023•doritr
כמעט כל אדם מתמודד לאורך החיים שלו עם קשיים שונים, משברים, מעברים ועוד. בתקופות חיים שונות רבים מגייסים את כל כוחות הנפש שלהם בכדי להתמודד בצורה הטובה ביותר עם המשבר או הקושי הפוקד אותם. הם נעזרים בחברים קרובים ובני משפחה, הם מוצאים בעצמם כוחות שלא ידעו שהם קיימים ומשתמשים בהם בכדי לעבור את המשבר ולצלוח אותו. יחד עם זאת, ישנם אנשים אשר אינם מצליחים להתמודד בצורה מספקת עם משבר כלשהו, קושי או תקופה מורכבת בחייהם ועל כן, אותם אנשים יכולים לבחור טיפול פסיכולוגי שיכול לסייע להם.
טיפול פסיכולוגי הוא למעשה מפגש של אדם עם איש מקצוע הקרוי פסיכולוג. איש המקצוע המדובר למד את כל מה שקשור לתורת הנפש והוא זה שמספק לאדם את התמיכה הדרושה לו וכן ליווי הנדרש לצורך התמודדות עם המשבר או הקושי העומדים על הפרק. מעבר לכך הוא מרחיב לו את זווית הראייה ואת רפרטואר ההתנהגויות שלו באופן אשר יקל עליו את ההתמודדות. טיפול מעין זה מאפשר לכל אדם להבין בצורה עמוקה יותר את מקור הקשיים שעומדים בפניו ויכוון אותו להשיג שינוי חשיבתי, רגשי והתנהגותי בהיבטי חיים שונים שגורמים לו לחוסר סיפוק וסבל. מעבר לכך, טיפול פסיכולוגי תורם להעלאת המודעות העצמית של האדם, לצמיחה ולהתפתחות האישית שלו.
טיפול פסיכולוגי מבוסס על שיחות בין המטופל למטפל. חשוב מאוד לדעת כי כיום ניתן למצוא מגוון רחב של שיטות וכן גישות טיפוליות. ישנם טיפולים ממוקדים וקצרי טווח ואילו כאלה ארוכים יותר. סוג הטיפול ייבחר על ידי המטופל.
כל אדם יכול להחליט מתי נכון לו לפנות לטיפול פסיכולוגי והאם זה בכלל נכון לו. לא מעט מצבים שונים יכולים להוביל אדם לחפש סיוע מקצועי כלשהו. אותם מצבים בדיוק לא יגרמו לאדם אחר לגשת לפסיכולוג ועל כן אין ספק שמדובר על החלטה שתלויה בכל אדם. יחד עם זאת, הנה כמה מקרים שבגינם כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי: בכל מקרה שבו אדם חווה מצוקה נפשית שהוא לא מצליח להתמודד איתה באופן עצמאי, בכל מקרה שהאדם סובל מקשיים זוגיים או משפחתיים, מקושי ביצירת קשרים זוגיים או חברתיים, מבדידות ועוד. כמו כן, אם אדם סובל מדפוסי התנהגות שונים שמובילים אותו לסבל או לחוסר התקדמות והוא לא יכול לשנות אותם. כמו כן, כל משבר או מעבר שהאדם חווה בחייו שמובילים אותו לחוסר הסתגלות בהחלט יכולים להיות סיבה לפנות לטיפול פסיכולוגי.
ישנם מצבים נפשיים שונים שטיפול פסיכולוגי יכול לסייע בהם, כך לדוגמא: במקרה שבו אתם סובל מדיכאון או חרדות, במקרה שבו אדם מתמודד עם חרדה חברתית ואיננו יודע כיצד להתגבר עליה, במקרים של מחלות נפש שונות לרבות סכיזופרניה, מאניה דפרסיה ועוד.